Contact

THE ARCHITECT

Hoe alles met elkaar samenwerkt, dat maakt Little C bijzonder. 15 gebouwen met elk hun eigen stijl en karakter. Met een unieke mix van architectonische stijlen en materialen. Een ‘village’ in de stad.

“In Little C voel je je overal verbonden met de buitenruimte. De overgang tussen binnen- en buitenruimte is zo ‘zacht’ dat het gevoelsmatig samenvloeit. Er zijn collectieve daktuinen waar binnen- en buitenleven samenkomen. Loopbruggen die de gebouwen verbinden, met daaronder groene straatjes. Ook zijn er drie kleine pleintjes, met elk een eigen karakter, die zorgen voor een publieke, maar intieme wereld.” Jaakko van ’t Spijker, Architect CULD INBO, over de essenties van Little C.

Details matter!

Stalen loopbruggen, balkons, trappen en hekwerk. Maar ook de keuze voor stoere materialen en grote raampartijen met robuuste raamlijsten. Samen zijn ze beeldbepalend en creëren ze het ultieme loftgevoel in Little C.

Het verschil tussen goed en perfect zit in de details. Daarom is in Little C over elk aspect goed nagedacht. Van betonnen muren tot zwarte stopcontacten en van zwarte of koperkleurige kranen tot smeedijzeren balkonhekken. Little C maakt gebruik van al deze stijlelementen en heeft ze tot in de perfectie doorgevoerd. Met behoud van de ongepolijste sfeer en (schijnbaar) onafgewerkte materialen, gecombineerd met de techniek en mogelijkheden van nu.

PUBLIC SQUARES

Wonen en werken in Little C geeft een bijzondere combinatie van dynamiek en rust. Op de pleintjes spelen kinderen onder de bomen, op een ander plein genieten mensen op het terras. Overal voel je de prettige rust van het vele groen, de mooie verhoudingen en natuurlijke materialen.

“Little C is meer dan wonen in een loft aan de rand van Rotterdam. Het is kiezen voor een unieke sfeer en leefomgeving. De fijnmazigheid, de samenwerking tussen begroeiing en bebouwing in het straatbeeld; alles is in het werk gesteld om de menselijke maat en een gevoel van verbinding te creëren”, Cor Geluk – Landschapsarchitect.

Nature isn’t for visits. It’s home!

De warme sfeer en het authentieke beeld in Little C wordt versterkt door de bestrating. Ook hierbij hebben we doorgezocht naar perfecte verhoudingen en materialen. De inspiratie vonden we in Brooklyn, New York en dat heeft in Little C geleid tot een speelse afwisseling van keitjes en op andere plekken weer grote tegels. Ook zijn er ‘halfverharde’ delen waar kinderen kunnen spelen en waar gebruik wordt gemaakt van verschillende kleuren in de bestrating. Juist die afwisseling geeft weer dat speelse beeld waarin iedereen zich direct thuis voelt.

Rooftop terrace

Koffie in de ochtend of een goed glas wijn bij de ondergaande zon. Welkom bij Rooftop living. Ieder cluster van twee of drie gebouwen in Little C heeft een gezamenlijk dakterras waar je geniet van het uitzicht over de wijk, het Waterfront Park en de bedrijvigheid in de Coolhaven.

Central C

Little C wordt ontwikkeld in een omgeving vol aansprekende en belangrijke instellingen. Van het Erasmus Medisch Centrum tot Hogeschool Rotterdam en van Museum Boijmans Van Beuningen tot de Kunsthal. Het zijn instellingen die optimaal bereikbaar(moeten) zijn en daarmee is Little C ook zo goed bereikbaar. Met openbaar vervoer op loopafstand. Met goede fietspaden en met goede uitvalswegen voor wie met de auto de stad uit gaat.

Heb je een vraag?

Kijk bij de FAQ of stel hem hieronder.
Error: HTTP STATUS 401

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties.
[contact-form-7 id=”1007″ title=”Nieuwsbrief”]

Zoekvenster sluiten