Contact

Veelgestelde vragen

01

Zijn er nog woningen beschikbaar?

De koopwoningen zijn verkocht. Er is nog één penthouse for sale. Kijk voor meer informatie over deze woningen in de Loftzoeker op deze website.

De inschrijving voor de rental lofts start eind oktober 2020. Kijk voor meer informatie op hureninlittlec.nl. 

02

Wie is de makelaar?

Ooms Makelaars Rotterdam
(010) – 424 88 88
info@ooms.com
www.ooms.com 

03

Hoeveel lofts/appartementen zijn er totaal te koop? Komen er ook huurappartementen?

 

Little C bestaat uit 111 koop lofts/appartementen, verdeeld over een aantal pakhuizen/gebouwen (dichtstbij gelegen aan de Coolhaven). De lofts/appartementen van de 11 kleinere gebouwen zijn in 2017 en 2018 in verkoop gegaan.

Huurlofts
In de vier grotere gebouwen komen 209 huur loft/appartementen. Deze rental lofts zijn bestemd voor de vrije huur. Meer informatie vind je op hureninlittlec.nl.

04

Zijn het lofts of appartementen?

Dat mag je zelf bepalen! Open, industriële lofts of ingedeeld en afgewerkt als appartement. Het verschil in indeling kun je per woning bekijken in de loftzoeker.

05

Hoe ziet de basisafwerking van de koopwoningen eruit?

Hoe je appartement of loft wordt afgewerkt lees je in de Technische Omschrijving die je kunt downloaden vanuit de Loftzoeker. Ook in de beide brochures staat het verschil tussen een loft en appartement globaal uitgelegd.

06

Wat is de inrijhoogte van de Stallingsgarage?

De inrijhoogte is 2,1 meter.

07

08

09

10

11

Hoe is het parkeren geregeld in Little C?

Onder de woningen komt een stallingsgarage met de entree aan de kant van Hogeschool Rotterdam onder het gebouw The Grand. Het parkeergedeelte is bestemd voor de bewoners en kantoormedewerkers. Voor alle koopwoningen is er in de onderbouw een berging van ca 4 m².  Voor de kooplofts (met uitzondering van The XSmall en The Little) wordt er één parkeerplek aangeboden, deze kost € 30.000.

Optioneel wordt er een 2e parkeerplaats aangeboden in de vorm van een individueel autohefliftistallatie, hier is een beperkt aantal plaatsen voor.

Voor de huurappartement zijn er beperkt parkeerplaatsen beschikbaar.

 

12

Geeft de gemeente parkeervergunningen voor de straat af als er geen parkeerplek in garage is?

 

Nee, doen ze niet. In het geval van een tweede auto heb je wel de mogelijkheid om tegen bijbetaling een ‘autohefliftistallatie’ op je parkeerplek in de stallingsgarage te plaatsen waardoor je twee auto’s op dezelfde plek kwijt kunt.

13

Er komt toch ook werkruimte in Little C?

Ja, zo’n 7.200 m² aan loftkantoren en 1.750 m2 aan ateliers, horeca en kleine bedrijfsruimten biedt Little C een ideale en inspirerende werkomgeving. Deze zijn beschikbaar vanaf begin 2021.

Meer informatie over de kantoorruimte vind je op littlecworkspaces.nl

Interesse? Neem dan contact op met:
Parc Makelaars Rotterdam (010) – 436 57 00 | info@parc.nl | www.parc.nl

14

Hoe zit het met het stadspark en de weg langs de Coolhaven?

G.J. de Jonghweg is nu nog 50 km/u zone met 4 rijbanen en een trambaan. Dit gaat veranderen in een – parkachtige – weg met 2 rijbanen van 30 km/u en de trambaan verdwijnt. Zo ontstaat er ruimte voor het stadspark waar je gemakkelijk naar het water kunt lopen. De gemeente Rotterdam start met de aanleg van het park medio 2021.

 

15

Wanneer wordt Little C opgeleverd

De bouw is gestart in het voorjaar van 2018. De oplevering van de 15 gebouwen verloopt gefaseerd. De eerste koopwoningen worden in het laatste kwartaal van 2020 opgeleverd en loop door tot juni 2021. De huurwoningen zijn vanaf februari 2021 beschikbaar. De oplevering van de commerciële ruimte verloopt gefaseerd. De eerste kantoorruimte is eind 2020 beschikbaar.

16

17

18

19

20

Wanneer gaat mijn hypotheek in?

De hypotheek gaat in op het moment dat je naar de notaris gaat om de leveringsakte en hypotheekakte te laten “passeren”. Je wordt dan mede-eigenaar van de grond. Meestal wordt er bij de notaris direct de grondtermijn (en soms de eerste bouwtermijn) in rekening gebracht. Daar betaal je dan vanaf dat moment direct hypotheeklasten over. Het restant van de financiering blijft in een bouwdepot staan. Naarmate de bouw vordert (dus naarmate de aannemer meer termijnen in rekening brengt) zullen de betalingen vanuit het bouwdepot plaatsvinden en de lasten voor de nieuwe hypotheek toenemen.

21

Kan ik eigen geld inbrengen om de hypotheek te verlagen?

Als je eigen geld (schenking, spaargeld, erfenis) in wilt brengen om de hypotheek te verlagen, moet het eigen geld eerst betaald worden om de grondkosten/termijnen te voldoen. Daarna worden de overige termijnen door de afgesloten hypothecaire financiering voldaan.

22

Wat is een overbruggingshypotheek?

De winst uit de verkoop van je oude woning moet je gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Maar hoe zit het als je oude woning is nog niet verkocht! Dan wordt dit bedrag voorgeschoten door de bank/geldverstrekker tegen een overbruggings-/vergoedingsrente. Een overbruggingshypotheek is dus een tijdelijke hypotheek die je helpt om een bepaalde periode te overbruggen. Wanneer de oude woning dan verkocht is, wordt deze overbruggingshypotheek direct ingelost. De overbruggingshypotheek zal eerst gebruikt worden om de grondkosten/termijnen te voldoen. Daarna worden de overige termijnen door de afgesloten hypothecaire financiering voldaan.

23

Heb ik het gehele traject dubbele lasten?

Zodra je naar de notaris gaat voor je loft in Little C en je woont nog in je huidige koopwoning, heb je direct met dubbele woonlasten te maken. De bank wil graag zien (d.m.v. een bankafschrift met spaargeld) of je de dubbele woonlasten kan betalen. Deze lasten voor de nieuwe woning kun je voor een deel mee financieren in de nieuwe hypotheek. De hypotheekrente van je huidige hypotheek en van de nieuwe hypotheek is voor het lopende jaar + 2 jaar deels fiscaal verrekenbaar.

24

25

Waarom is bijvoorbeeld de badkamer in de loft niet open?

De badkamer, het toilet en de technische ruimte moeten voldoen aan specifieke eisen en kunnen daarom niet zomaar een open ruimte zijn. Deze ruimtes bevinden zich bovendien rondom een schacht waarin het leidingwerk zit. De schachten hebben een vaste positie en kunnen niet verplaatst worden.

26

27

28

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?

Neem contact op met onze makelaar.

Ooms Makelaars Rotterdam
(010) – 424 88 88
info@ooms.com
www.ooms.com

Heb je een vraag?

Kijk bij de FAQ of stel hem hieronder.
Error: HTTP STATUS 401

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties.
[contact-form-7 id=”1007″ title=”Nieuwsbrief”]

Zoekvenster sluiten