Interesse?

Veelgestelde vragen

01

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van de alle clusters is gestart en gesloten. Er zijn nog enkele lofts for sale. Kijk voor de beschikbaarheid in de Loftzoeker op deze website.

02

Wie is de makelaar?

Ooms Makelaars Rotterdam
(010) – 424 88 88
info@ooms.com
www.ooms.com 

03

Hoeveel lofts/appartementen zijn er totaal te koop? Komen er ook huurappartementen?

 

Little C bestaat uit 111 koop lofts/appartementen, verdeeld over een aantal pakhuizen/gebouwen (dichtstbij gelegen aan de Coolhaven). De lofts/appartementen van de 11 kleinere gebouwen zijn in 2017 en 2018 in verkoop gegaan.

Huurlofts
Naast koop lofts/appartementen zullen in de overige vier grotere gebouwen workspaces en ca. 200 huur loft/appartementen komen. Over de huurwoningen is nog niets bekend, behalve dat ze voor de vrije huur bestemd zijn. Pas richting oplevering (2020) zal er meer bekend worden over de huurwoningen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan word je automatisch op de hoogte gehouden.

04

Zijn het lofts of appartementen?

Dat mag je zelf bepalen! Open, industriële lofts of ingedeeld en afgewerkt als appartement. Het verschil in indeling kun je per woning bekijken in de loftzoeker.

05

Hoe ziet de basisafwerking er uit van Appartement en van Loft?

Hoe je appartement of loft wordt afgewerkt lees je in de Technische Omschrijving die je kunt downloaden vanuit de Loftzoeker. Ook in de beide brochures staat het verschil tussen een loft en appartement globaal uitgelegd.

06

Waar kan ik meer informatie vinden over de keukens en de badkamers?

Als je een woning toegewezen krijgt, ontvang je bij de makelaar aanvullende informatie over het sanitair en de keuken.

07

Kan ik de badkamer verplaatsen of vergroten? Kan ik de technische ruimte verplaatsen?

 

Badkamers kunnen niet worden verplaatst, wel kan de badkamer in overleg met de Wooncoach mogelijk groter worden gemaakt. Ook de technische ruimte kan niet verplaatst worden.

08

Kan er ook een bad geplaatst worden in de badkamer?

Als er voldoende ruimte is voor een bad, dan kan dat. Overleg je wensen met je Wooncoach als je een woning toegewezen hebt gekregen.

09

Kan de keuken op andere posities en waar dan precies?

De mogelijkheden voor het verplaatsen van een keuken kan worden besproken met de Wooncoach.

10

Kunnen er wanden verplaatst/geplaatst/verwijderd worden?

Ja, hier zijn mogelijkheden voor. De wanden van het toilet, de badkamer en technische ruimte kunnen echter niet worden verwijderd. Je specifieke wensen kun je met de Wooncoach van Little C bespreken.

11

Hoe is het parkeren geregeld in Little C?

Onder de woningen komt een stallingsgarage met de entree aan de kant van Hogeschool Rotterdam onder het gebouw The Grand. Het parkeergedeelte is bestemd voor de bewoners en kantoormedewerkers. Voor alle koopwoningen is er in de onderbouw een berging van ca 4 m².  Voor de kooplofts (met uitzondering van The XSmall en The Little) wordt er één parkeerplek aangeboden, deze kost € 30.000.

Optioneel wordt er een 2e parkeerplaats aangeboden in de vorm van een individueel autohefliftistallatie, hier is een beperkt aantal plaatsen voor.

 

12

Geeft de gemeente parkeervergunningen voor de straat af als er geen parkeerplek in garage is?

 

Nee, doen ze niet. In het geval van een tweede auto heb je wel de mogelijkheid om tegen bijbetaling een ‘autohefliftistallatie’ op je parkeerplek in de stallingsgarage te plaatsen waardoor je twee auto’s op dezelfde plek kwijt kunt.

13

Er komt toch ook werkruimte in Little C?

Ja, zo’n 7.200 m² aan loftkantoren en 1.750 m2 aan ateliers, horeca en kleine bedrijfsruimten biedt Little C een ideale en inspirerende werkomgeving. Deze zijn beschikbaar vanaf medio 2020.

Interesse? Neem dan contact op met:
Parc Makelaars Rotterdam (010) – 436 57 00 | info@parc.nl | www.parc.nl

14

Hoe zit het met het stadspark en de weg langs de Coolhaven?

G.J. de Jonghweg is nu nog 50 km/u zone met 4 rijbanen en een trambaan. Dit gaat veranderen in een – parkachtige – weg met 2 rijbanen van 30 km/u en de trambaan verdwijnt. Zo ontstaat er ruimte voor het stadspark waar je gemakkelijk naar het water kunt lopen.

15

Wanneer start de bouw?

De bouw is gestart in het voorjaar van 2018 (met de onderliggende stallingsgarage).

16

Wanneer is de oplevering van de lofts?

Prognose oplevering:
Cluster one en two: eind 2020
Cluster three: eerste en tweede kwartaal 2021

Eerst moet de onderliggende stallingsgarage worden gebouwd, daarna de 15 bovenliggende pakhuizen/gebouwen. De oplevering gaat gefaseerd, maar zal niet ver uit elkaar liggen. Het is nog niet bekend welke lofts/appartementen als eerst worden opgeleverd.

17

Wat is de inrijhoogte van de Stallingsgarage?

De inrijhoogte is 2,1 meter.

18

Wat wordt de VvE bijdrage?

Inschatting van de VvE kosten. Let op dit is nog niet definitief vastgesteld en kan afwijken:

€ 1,8 per m² woonruimte (voorbeeld bij een Large van 97 m²: 97 x 1,8 = € 175,-)

€ 20 voor beheer buitenruimte

€ 10 voor beheer stallingsgarage (iedereen bezit hier een berging)

€ 35 extra voor de stallingsgarage wanneer je een parkeerplaats bezit.

19

Welke selectiecriteria hanteren jullie bij toewijzing?

De criteria lees je terug in de ‘Toelichting Procedure Inschrijving’ die je vindt bij de downloads van de bouwnummers in de loftzoeker.

20

Wanneer gaat mijn hypotheek in?

De hypotheek gaat in op het moment dat je naar de notaris gaat om de leveringsakte en hypotheekakte te laten “passeren”. Je wordt dan mede-eigenaar van de grond. Meestal wordt er bij de notaris direct de grondtermijn (en soms de eerste bouwtermijn) in rekening gebracht. Daar betaal je dan vanaf dat moment direct hypotheeklasten over. Het restant van de financiering blijft in een bouwdepot staan. Naarmate de bouw vordert (dus naarmate de aannemer meer termijnen in rekening brengt) zullen de betalingen vanuit het bouwdepot plaatsvinden en de lasten voor de nieuwe hypotheek toenemen.

21

Kan ik eigen geld inbrengen om de hypotheek te verlagen?

Als je eigen geld (schenking, spaargeld, erfenis) in wilt brengen om de hypotheek te verlagen, moet het eigen geld eerst betaald worden om de grondkosten/termijnen te voldoen. Daarna worden de overige termijnen door de afgesloten hypothecaire financiering voldaan.

22

Wat is een overbruggingshypotheek?

De winst uit de verkoop van je oude woning moet je gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Maar hoe zit het als je oude woning is nog niet verkocht! Dan wordt dit bedrag voorgeschoten door de bank/geldverstrekker tegen een overbruggings-/vergoedingsrente. Een overbruggingshypotheek is dus een tijdelijke hypotheek die je helpt om een bepaalde periode te overbruggen. Wanneer de oude woning dan verkocht is, wordt deze overbruggingshypotheek direct ingelost. De overbruggingshypotheek zal eerst gebruikt worden om de grondkosten/termijnen te voldoen. Daarna worden de overige termijnen door de afgesloten hypothecaire financiering voldaan.

23

Heb ik het gehele traject dubbele lasten?

Zodra je naar de notaris gaat voor je loft in Little C en je woont nog in je huidige koopwoning, heb je direct met dubbele woonlasten te maken. De bank wil graag zien (d.m.v. een bankafschrift met spaargeld) of je de dubbele woonlasten kan betalen. Deze lasten voor de nieuwe woning kun je voor een deel mee financieren in de nieuwe hypotheek. De hypotheekrente van je huidige hypotheek en van de nieuwe hypotheek is voor het lopende jaar + 2 jaar deels fiscaal verrekenbaar.

24

Hoeveel eigen geld heb ik nodig?

Vanaf 1 januari 2018 is het alleen mogelijk om de koopsom van de nieuwe woning te financieren. De bijkomende financieringskosten moet je zelf te voldoen. Bij een nieuwbouwwoning zijn dit meestal alleen de notariskosten voor de hypotheekakte en de kosten voor advies en bemiddeling.  Daarnaast is het afhankelijk van de woning welke je aankoopt en de maandlasten die hierbij horen. Om hier een goed en persoonlijk beeld van te krijgen is het verstandig om met een financieel adviseur een adviesgesprek te hebben. Ooms Financieel Adviseurs biedt dit voor geïnteresseerden van Little C kosteloos aan. 

25

Waarom is bijvoorbeeld de badkamer in de loft niet open?

De badkamer, het toilet en de technische ruimte moeten voldoen aan specifieke eisen en kunnen daarom niet zomaar een open ruimte zijn. Deze ruimtes bevinden zich bovendien rondom een schacht waarin het leidingwerk zit. De schachten hebben een vaste positie en kunnen niet verplaatst worden.

26

Waarom staan er in de contracttekening van de loft geen stopcontacten aangegeven?

 

Op de plattegrond van je loft staat in een kader aangegeven voor welke elektra jij zelf de plaats mag bepalen. Voor de vaste inrichting (zoals het toilet, de badkamer, de technische ruimte maar soms ook slaapkamers e.d.) hebben wij de plaats van de elektra voorzieningen al aangegeven, maar ook deze kunnen op verzoek kosteloos verplaatst worden. Je moet hier dan wel rekening houden met bepaalde regels. Je wooncoach helpt je hiermee.

27

Klopt het dat in de loft het kanaal van de ventilatie in het zicht blijft?

Vanwege het industriële karakter van een loft, worden een aantal aanvoerpunten inclusief het kanaal in het zicht aangebracht. Verplaatsingen en aanpassingen kunnen onderzocht worden in overleg met je wooncoach van Little C.

28

Hoe wordt de vloerverwarming verdeeld in de loft?

Op de plattegrond van je loft staat in het kader bij het elektra ook een aantal thermostaten (th) aangegeven. Deze zijn gekoppeld aan het aantal groepen vloerverwarming die standaard in de vloer van je loft worden aangebracht, deze zijn gebaseerd op de appartementsindeling. In het open gedeelte van je loft wordt de gehele vloerverwarming op 20 graden ingesteld. Door het open karakter is er namelijk geen onderscheid te maken in bijvoorbeeld een hal en woonkamer (waaraan qua temperaturen verschillende eisen worden gesteld vanuit de SWK garantieregeling). Uiteraard kan dit aangepast worden en afgestemd op jouw ontwerp in overleg met de wooncoach.

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?

Neem contact op met onze makelaar.

Ooms Makelaars Rotterdam
(010) – 424 88 88
info@ooms.com
www.ooms.com

Heb je een vraag?

Kijk bij de FAQ of stel hem hieronder.

Ik heb een vraag

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties.
[contact-form-7 id=”1007″ title=”Nieuwsbrief”]

Zoekvenster sluiten